- Merele de toamna isi dezvolta aroma deplina abia la mai multe saptamani dupa cules.
- Momentul optim pentru cules a venit cand coaja se coloreaza in functie de soi, in nuante de galben sau rosu. Daca rasuciti fructele cu mana, codita se desprinde usor, iar locul de rupere este neted.
- Merele de iarna care se depoziteaza formeaza, in plus, un strat lucios de ceara. Nu-l frecati: el protejaza fructele de deshidratare si le face sa ramana crocante.
- Fructele care urmeaza sa fie pastrate se culeg, in principiu, atunci cand vremea este uscata. Culegeti doar mere sanatoase, imaculate.
- Merele se pastreaza foarte bine in ladite in care nu pot patrunde soarecii, din lemn de molid netratat, asezate intr-un singur strat.Fructele ar trebui sa nu se atinga intre ele.
- Aveti grija sa nu apasati merele si sa nu le raniti coaja.
- Pentru a impiedica transmiterea daunatorilor si a ciupercilor care provoaca putrezirea, culegeti separat fructele patate sau atacate si consumati-le rapid, impreuna cu fructele cazute.
- Locul ideal de pastrare pentru fructe este o camera intunecoasa, cu aer umed ci cu temperatura de 2-8 grade C. Daca nu aveti o pivnita potrivita, puteti pastra merele in garaj sau in sopronul din gradina.
- Merele sau alte fructe se pastreaza separat de legume si cartofi. Se controleaza saptamanal de boli.
vineri, 28 septembrie 2012
Pastrarea merelor
Citind cateva reviste de specialitate am gasit unele sfaturi utile pentru pastrarea merelor de toamna:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu